Nyheter & Evenemang


OPEN CALL

31.01.2024

Konstutställning 100 konstverk av 100 konstnärer på temat Ån 17 – 26 maj 2024

I en fullsatt programsal på Kulturmagasinet i Sundsvall samlades publiken för att lyssna till fyra konstnärer som presenterade sitt konstnärskap. En dag med fokus på konstens bärkraft som en konstans i samhället när det kommer till frågor om hållbarhet, klimat och miljö.

Fyra workshops har genomförts under konstfestivalen Konstans i ateljévåningen på Kulturmagasinet/Sundsvalls museum under lördag och söndag 16–17/9 och 23–24/9.

Torsdag 21/9 bjuder vi in till en temadag. Välkommen till presentationer, föreläsningar och samtal under ledning av moderator Sebastian Andersson.

Fredag 15/9 bjuder vi in till invigning av Konstans. Välkommen till presentationer, föreläsningar och samtal under ledning av moderator Sebastian Andersson.

Konstans Konstfestival bjuder in till två utställningslokaler i centrala Sundsvall. På Trädgårdsgatan 16 (vinden) och på Nybrogatan 19 deltar femton konstnärer från Västernorrland med verk på temat Konstans

Under Konstans Konstfestival ordnar vi fyra publika workshops där du får prova på att skapa. Workshopparna är på Kulturmagasinets Ateljévåning och leds av olika konstnärer.

Välkommen till Konstfestival! Den 15-24 september sätter vi fokus på konstens bärkraft som en konstans i samhället för frågor om hållbarhet, klimat och miljö. Häng med på utställningar, performance, föreläsningar, projektioner, workshops, dialog och samtal. Här är programmet:

Vi i KNIS kommer att sätta den lokala konsten på kartan mellan maj och oktober! Bokstavligen, faktiskt. Vi kommer att finnas med i Hitta ut-kartan på flera av deras checkpoints i form av en QR-kod som leder till ett konstverk, som visas i motionärens mobil.

Medlemsinformation

Nedladdningsbart material
 

Verksamhetsberättelse 2022