WORKSHOPS

Under Konstfestivalen Konstans ordnar vi publika workshops med skapande på temat Konstans - såklart! Vi håller till på Kulturmagasinets ateljévåning med drop-in kl 12-14.30. Lämplig ålder är från 8 år och uppåt. Välkommen!  

Lördag 16/9: Grafiskt herbarium 

Med inspiration av landskapet omkring oss använder vi naturmaterial för att trycka egna och gemensamma bilder på papper. Konstnären Maria Sundström leder workshopen.

Kulturmagasinets ateljévåning kl 12-14.30. Från 8 år och uppåt. Drop-in. 

Söndag 17/9: Experimentera med växtfärger

Blåbär, citron, rödkål och mycket mer. Prova på att måla med färger från naturen och skapa av naturmaterial. Du kan också ta med egna växtdelar så experimenterar vi tillsammans. Konstnären Tove Gulliksson leder workshopen.

Kulturmagasinets ateljévåning kl 12-14.30. Från 8 år och uppåt. Drop-in. 

Lördag 23/9: Uppåt väggarna - fasadmålning

Kom och gör ditt förslag på en fasadmålning i Sundsvalls stenstad. Efter branden 1888 byggdes staden upp av sten, det var viktigt att det fanns brandväggar mellan husen för att hindra bränder att sprida sig. Vi gör teckningar och målningar på fotokopior av fasader och brandväggar. Konstnärerna Jenny Vinterqvist och Ulla-Carin Winter leder workshopen.

Kulturmagasinets ateljévåning kl 12-14.30. Från 8 år och uppåt. Drop-in. 

Workshop 24/9: Skogarna, älvarna, bergen

Med inspiration av landskapet omkring oss använder vi naturmaterial för att skapa och trycka egna och gemensamma bilder på papper. Konstnärerna Jenny Vinterqvist och Ylva Eklöf leder workshopen.

Kulturmagasinets ateljévåning kl 12-14.30. Från 8 år och uppåt. Drop-in. 

Skapa din hemsida gratis!